Umea banankaka


Hade inte tänkt uppdatera bloggen så snart, men fick både tid och lust att göra det! Så här kommer ett recept som jag tänkte passar nu när Umeå nyss firat in sitt år som kulturhuvudstad. Receptet hittade jag på för ett par år sedan då jag nyss flyttat till Umeå (därav namnet). En väldigt nyttig och god banankaka med en saftig konsistens och knapriga nötter som bryter av.
 
 
 Umeå banankaka
 
- 4 ägg
- 2 stora bananer (mosade)
- 1,5 dl flytande honung
- 75 g smält och avsvalnat smör
- 100g mald sötmandel
- 1dl grovhackade valnötter
- 4 dl dinkelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat

1. Vispa ägg och honung så luftigt det går (blir inte riktigt så skummigt som det blir med socker).
2. Blanda sedan i smöret och de mosade bananerna. Tillsätt sedan de övriga torra ingredienserna och vispa ihop.
3. Grädda i ugnen på 175c i ca 30-40 minuter (jag tror jag tog ut den runt 35). Använd provsticka så det blir rätt!

Tips!
Inser nu att det vore nog väldigt gott att ha choklad i. Vore nog gott att riva över mörk choklad medan kakan är varm så att den smälter till ett fint lager överst.
RSS 2.0