Fetaostdressing med oliver och vitlök

 
Inviger bloggen med min egenkomponerade fetaostdressing.
Inspirationen till dressingen kom från ett fik i stan (med stan menar jag Övik) som serverade den till goda sallader och smörgåsar.
Själv serverar jag dressingen till grekisk pyttipanna och grillade rätter så som kyckling och fläskfilé. Passar också fint på bufféer (hos oss har den en given plats på midsommarbordet).

Fetaostdressing med oliver och vitlök, 4 pers
 
- 1 förpackning fetaost (ca 150g)
- 2 dl Crème Fraiche
- Gröna oliver (på burk)
- 1 Vitlöksklyfta
- Italiensk salladskrydda
- Peppar
- Gräslök (för granering)
 
1. Mosa/bryt fetaosten till smulor och blanda osten med Crème Fraichen.
2. Riv i vitlöksklyftan. Hacka sedan oliverna grovt (jag brukar använda ungefär 10 oliver) och tillsätt de till dressingen.
3. Krydda med italiensk salladskrydda - det kan behövas rätt mycket, smaka av så det blir rätt! Avsluta med ett par varv med pepparkvarnen.
4. Klipp gräslöken över dressingen inför servering.
RSS 2.0